2018 Model Swain Rehberi

Swain geri döndü ama bu kez Beatrice’i evde bıraktı 😦

swain rehber 2018 lol league of legends

2018’in ilk yeniden düzenlenen kahramanı olma şerefine Yüce Noxus Generali Swain sahip oldu. Tywin Lannister’ı hiçmi hiç andırmayan(!) yeni hali ile kısa mesafeli can çalan büyücü tanımına farklı bir yorum katmak için burada. Bu değişiklikler eski Swain severleri biraz üzecektir ama bana sorarsanız Swain başından beri şimdiki hali gibi olmalıydı. İlk bakışta yetenekleri göze basit gelebilir, bu sizi yanıltmasın. Eğer doğru şekilde kombinlenirse rakiplerinize korku salmanız çok kolay. 2018 model Swain neleri yapıp neleri yapamıyor hep beraber görelim isterseniz.

Pasif: Kuzgun Sürüsü 

Kuzgun: Swain belirli aralıklarla çevresindeki hareketsiz bırakılmış herhangi bir rakip şampiyona sağ tıklayabilir. Tıkladığında rakipten bir Tayf sökerek ona hasar verir ve onu kendisine doğru çeker.

Sürü: Rakip şampiyonlar katledildiklerinde geride bir Tayf bırakırlar. Swain’in kuzgunları çevredeki Tayfları toplayarak Swain’in azami can miktarının bir kısmını iyileştirir. Swain aynı anda birkaç Tayf tutabilir.

swain 2018 rehberBana göre bu çok “pasif” bir pasif yetenek olmuş. Kısacası bu takımınız bir şampiyonu haraketsiz bıraktığında ekstra hasar yapmaya yarıyor. Bu yüzden rakibi sık sık haraketsiz bırakabilen şampiyonlarla daha iyi bir uyum sağlıyor. Tek yapmanız gereken takım arkadaşlarınızın bu “CC” yeteneklerini ne zaman kullandığını takip etmeniz ve sağ tuşu yapıştırmanız. Düşmanlarınızı takım arkadaşlarınızın hasar alanlarından çekmemeye dikkat ediyoruz arkadaşlar.

Q – Ölümün Eli

Swain ileri doğru büyü atışları yapar. Atışlardan her biri, isabet ettiği ilk rakibe hasar verir. Şampiyonlar birden fazla atışa hedef olabilir ama sadece ilkinden tam hasar alırlar. Atışlar katlettikleri birimleri delip geçerek Swain’in manasının bir kısmını doldurur.

swain 2018 rehberBu yeteneği böyle tanımlamış Riot. Biliyorum bunu kafanızda canlandırması biraz zor. Animasyonu biraz kafa karıştırabiliyor. Aslında gayet matematiksel bir olay. Bunu Swain’in elinden elektrik atan bir pompalı tüfek gibi düşünün. Pompalı tüfek nasıl ateş eder? Saçmaların menzili çok uzun değildir ve silahtan konik bir biçimde yayılırlar ya işte burdaki durumda aynen öyle.

Bu yetenek sizin koridoru ittirmek ve rakiple “trade” yani hasar takası yapmak için kullanacağınız ana yetenek. Kısa bir bekleme süresi olması Ölümün Eli’ni çok yönlü kullanabilmenizi sağlıyor. Dikkat etmeniz gereken nokta ise mananızı çok hızlı bitirmesi. Arka arkaya düşüncesizce dan dun atmıyoruz yani. Bunu nerde ve ne zaman kullanacağınızı öğrenmeniz yeni Swain’in öğrenme eğrisinin bir parçası. Rakiple “vs” yani düello yaparken ona yakın durmanız çok önemli, ne kadar yakın durursanız o kadar fazla atış ona vurur ve o kadar fazla hasar verirsiniz. Bunu hep aklınızda tutmanız gerek.

W – İmparatorluğun Gözü

Swain hedef konumda bir iblis gözü açarak bir süre sonra alandaki tüm rakipleri yavaşlatır ve onlara hasar verir. İmparatorluğun Gözü patlamaya yakalanan şampiyonlara ilave hasar verir, görünmezliklerini sona erdirir ve Swain isabet alan her şampiyon için bir Tayf toplar.

swain 2018 rehberBu yetenek biraz acayip ve biraz durumsal. Koridordaki rakiplerinizi arada bir yoklamak için kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Bekleme süresi uzun olabilir ama çok amaçlı bir yetenek olduğunu unutmayın. Uzun menzilli görüş, rakibi dürtmek, Tayf kazanmak, haraketsiz kalan rakiplere ekstra hasar vermek kullanım alanlarından sadece birkaçı. Merak etmeyin, Swain’de kendinizi geliştirdikçe bu yeteneği daha sık ve daha “yerinde” kullanacaksınız.

Bu yeteneğiniz rakibin canını yakacağı için buna yakalanmamak için kaçacaklardır. Bunu öyle bir yerde atmanız lazımki rakibiniz bundan yada şimdi anlatacağım yeteneğinizden hasar almak için seçim yapmak zorunda kalsın;

E – Kara El

Swain iblis elini ileri yollayarak elin yoluna çıkan tüm rakiplere hasar verir. El, Swain’e geri döner ve isabet ettiği ilk rakibin üstünde patlayarak patlamadan etkilenen tüm rakiplere hasar verip onları sabitler.

swain 2018 rehberBu, Swain’in ana düello aracı arkadaşlar. Bunu minyon dalgasının içinden rakibe yapıştırmanız ona epey rahatsızlık verecektir. Karşısında Swain olanların efektif bir şekilde “farm” yapması bu yüzden çok zor. Ahri’nin “Ayartan Öpücüğü” gibi sallayın rakibinizin üstünde dakka başı. Karşınızdakinin sinirlerini bozacağınız garanti.

Eğer rakibe vurmayı başarabilirseniz ciddi hasar vermenizin yanı sıra pasifiniz “Kuzgun Sürüsü” otomatik olarak devreye girecektir. Tek yapmanız gereken haraketsiz kalan rakibinize sağ tıklamak ve ruhunu çalmak. Ayrıca pasifinizin rakibi kendinize çekmesi “Q – Ölümün Eli” yeteneğini daha efektif kullanmanızı sağlıyor.

Kara el sizin ana kombo başlatma yeteneğiniz. Koridorda veya düelloda sırasıyla: E – Kara El > Kuzgun Sürüsü (Sağ Tıklama) > Q – Ölümün Eli kombinasyonları ile ultimizi aktif etmeye başlıyoruz.

R – Karanlığın Zirvesi

Swain bu yeteneği kullanır kullanmaz yüksek miktarda can kazanır ve çevresindeki rakiplerden (öncelik şampiyonlarda olmak üzere) uzun süre boyunca can emer. Karanlığın Zirvesi sona erdiğinde, Swain topladığı Tayfları tüketerek en yakınındaki rakiplere hasar veren bir enerji patlaması olan Tayf Patlaması‘nı gerçekleştirir. Tüketilen her Tayf için Tayf Patlaması’nın verdiği hasar artar.

Swain yeteri kadar can emdikten sonra isterse Karanlığın Zirvesi’ni erken bitirip Tayf Patlaması’nı kullanabilir.

swain 2018 rehberYeteneğin açıklaması uzun ve karmaşık geliyor değil mi? Aslında hiç öyle değil. Eğer en az bir tane “Tayf” biriktirmişsek, kendimizi uçan bir kuşa dönüştürüyoruz. Bu formdayken diğer yeteneklerimizi normal olarak kullanabiliyoruz. Tek farkımız, etrafımızdaki aura sayesinde rakiplerimizden can çekiyor oluşumuz. Yeteri kadar can çekince de etrafa hasar veren bir patlama yapabiliyoruz. Bu patlamanın verdiği hasar ne kadar “Tayf” topladığımıza bağlı. İşte bu kadar.

Aslında bu ulti temelde Swain’in eski ultisi. Tek farkı eskisinden iyi olması. Hiper can çalma moduna kısa bir süreliğine girebiliyoruz, sonsuza kadar değil. Bu Swain’in eskiden olduğu gibi tanklamasını engelliyor ama Swain’in çok yönlü olmasına olanak sağlıyor.

Swain bir takım dövüşü şampiyonu ve buda onun takım dövüşü ultisi. Ölülerden veya haraketsiz kalan şampiyonlardan en az bir “Tayf” çekmişseniz bunu takım dövüşüne başladıktan birkaç saniye sonra aktive edin. Ölümsüz olmasanız bile hatrı sayılır derecede canınız iyileşmeye başlayacaktır. Bunu fırsata dönüştürün ve rakiplerinize verebildiğiniz kadar hasar verdikten sonra onlara iyice yaklaşıp patlatın, çok sağlam hasar vereceksiniz.

Karanlığın zirvesi uzmanlaşmak için zaman isteyen yeteneklerden. Eğer ne kadar hasar vereceğinizden emin olmadan açarsanız düzgün bir kullanım yapmanız zor. Yani önceden biraz hesaplama ve planlama yapmak gerekiyor. Bunlar zamanla oturacaktır merak etmeyin. Düşmanlarınızı ultinizle öldürdükçe ultinin mekanikleri kafanıza daha rahat oyuruyor, içiniz rahat olsun.

Rehberimiz ikinci sayfada Rünler ve Eşyalar ile devam ediyor.

Yazar: Wolfox

Kendini bildi bileli oyun oynuyor, oynamaya da devam edecek. Amacı, yıllar boyu biriktirdiği deneyim ve tecrübeleri oyuncu dostlarına aktarmak.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s